Ontspanningsmassage is een eeuwenoud gebruik en is gebaseerd op aanraking. Massage is veel meer dan alleen wat olie op het lijf smeren, ontspanningmassage is een therapeutische massage om spieren en spiergroepen te stimuleren, te activeren te doorbloeden en te ontspannen. Het lichaam functioneert als een eenheid, waarop alle krachten, zowel lichamelijk als geestelijk inwerken.

Het geven van prikkels op het lichaam brengen verschillende reacties te weeg. Massage is erop gericht insluipende problematiek en verandering in het spierweefsel te bestrijden.

Massage helpt bovendien iemand van zijn vermoeidheid af en werkt ontslakkend. De spiercellen scheiden namelijk allerlei afvalstoffen af in de vloeistof tussen de cellen, in hetzelfde vocht waar ze hun voedsel uit putten. Door massage komt de vloeistof die de cellen omringd in beweging, dat vergemakkelijkt de afvoer van de stofwisselingsslakken, waardoor men zich prettiger gaat voelen en sneller hersteld van vermoeidheid of spierpijn.Let op!! Ontspanningsmassage is alleen voor gezonde mensen. Indien er sprake is van koorts steenpuisten of griep is masseren uitgesloten. Bij andere serieuze problemen zoals hoge bloeddruk, acute blesure of pijn verwijzen wij eerst door naar de huisarts.